Zwolle

Ruim 70 km/u te hard bij Zwolle: beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Archieffoto
Archieffoto
Een slecht begin van de week voor een beginnend bestuurder die gisteren door de politie werd betrapt op te hard rijden bij Zwolle. Hij is niet alleen voorlopig zijn rijbewijs kwijt, maar moest ook direct tweeduizend euro aan openstaande boetes betalen om niet in de cel te belanden.Â
De jongeman heeft pas een half jaar zijn rijbewijs maar moet het nu alweer tijdelijk zonder doen. Op de Hasselterweg bij Zwolle haalde hij tijdens de spits een snelheid van 144 kilometer per uur, terwijl op de weg maximaal 70 is toegestaan. 
Bij het controleren van zijn gegevens ontdekte de politie dat hij nog ruim tweeduizend euro aan geldboetes open had staan. Hij kon kiezen tussen direct betalen of de gevangenis in en koos ervoor het hele bedrag over te maken. 

Verplichte cursus

Binnenkort kan hij een nieuwe rekening verwachten voor het te hard rijden op de Hasselterweg. Voorlopig mag hij de weg niet op en hij moet verplicht een cursus over verantwoord rijgedrag in het verkeer volgen. 
Omdat de jongeman beginnend bestuurder is, krijgt hij ook een strafpunt op zijn rijbewijs. Bij een tweede aantekening wordt zijn rijbewijs definitief ingenomen en is het aan het CBR om te bepalen of en hoe hij het rijbewijs weer terug kan krijgen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.