nieuws

Sterren met beperking nemen toprestaurant Dorset in Borne twee dagen over

"Nu zijn we beroemd", zegt de 22-jarige Stijn. "We hebben in de krant gestaan!" Stijn heeft een verstandelijke beperking en werkt bij lunchcafé De Ster in Borne. Samen met zijn collega's mocht hij deze week twee avonden meehelpen in toprestaurant Dorset.
De Ster is een atelier, winkel en eetcafé waar dagbesteding wordt aangeboden.
Dinsdagavond werd er een avond verzorgd voor de medewerkers van De Ster of mensen die op de één of andere manier betrokken zijn bij de activiteiten van het dagcentrum.
Woensdag gingen de deuren open voor het publiek dat zin had in een bijzondere avond voor een vaste prijs. Een deel van de opbrengst ging daarbij naar De Ster.

Aanbod laat je niet liggen

"Chefkok Willem Dankers komt regelmatig met zijn kookteam bij ons lunchen", vertelt moeder van Stijn en begeleidster Bernadet Wieffer over de manier waarop de avonden tot stand kwamen.
"Hij vroeg of we het leuk vonden om eens bij hem te koken. Onze groep reageerde enthousiast. Zo'n aanbod laat je natuurlijk niet liggen!" 

Spannend

Niet alleen voor de mensen met een beperking was het werk in het restaurant spannend. "We vroegen wat we konden verwachten. Maar ja, dat weet je nooit met deze groep", vertelt topkok Dankers. "Maar het enthousiasme spat er vanaf. Ik vond het prachtig om iedereen blij te maken."
"Dat ze heel netjes moesten werken, dat wist de groep wel", vertelt Bernadet. "Maar onze groep is niet bezig met wie er rijk is of niet." 

Concurrenten

Of de twee eetgelegenheden nu ook concurrenten zijn? Willem Dankers weet het nog niet zeker. Stijn denkt daar ondertussen anders over. Hij ziet de concurrentie wel zitten. Een beetje extra ervaring heeft hij in elk geval wel opgedaan. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.