Actiegroep DTG valt uit elkaar: "Ik ga mijn eigen dingetje doen"

De Actiegroep Demonstranten Tegen Gemeenten (DTG) uit Enschede valt uit elkaar. Dat bevestigt DTG-oprichter Benno Wilmink.Â

DTG was initiatiefnemer van een demonstratie in Enschede tegen de komst van een azc op Esmarkerveld in Glanerbrug. Ook werd die dag geprotesteerd tegen het aanwijzen van het voormalige Wegenerpand aan de Getfertsingel als noodopvang voor vluchtelingen. 

Enkele weken na die demonstratie, is het afgelopen met DTG. "Ik ben er klaar mee", zegt initiatiefnemer Wilmink. "De bevolking staat niet op. Ik ga lekker mijn eigen dingetje doen." 

Wat precies de oorzaak van het uiteenvallen van de actiegroep is, blijft onduidelijk. Vaststaat dat Wilmink er niks meer mee te maken wil hebben, maar over de achtergronden van die beslissing wil hij niks zeggen. 

'Aanhoudingen na onderlinge ruzie'

Vier kopstukken van DTG Enschede zijn zaterdag opgepakt na een onderlinge ruzie. Daarbij zouden onder meer ruiten van een huis van een van de leden in Glanerbrug zijn ingegooid. DTG-oprichter Benno Wilmink zegt aan RTV Oost dat hij ook is aangehouden, maar dat hij inmiddels weer vrij is en niet meer te maken wil hebben met DTG.

Meer over dit onderwerp:
DTG Enschede Nieuws Vluchtelingen Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren