Sport

Programma: bekerduels FC Twente Vrouwen en Landstede Basketbal

Programma komende week
Programma komende week
In het betaald voetbal staat zaterdag de Overijsselse derby tussen FC Twente - PEC Zwolle op het programma. Go Ahead Eagles speelt in de Jupiler League op vrijdag en maandag. Ook in de andere sporten is er genoeg te beleven deze week. Hieronder een overzicht.

Amateurvoetbal

In de districtsbeker Noord plaatste SC Genemuiden zich al voor de kwartfinales. Staphorst kan zich daar vanavond als tweede en laatste Overijsselse ploeg bij voegen. In eigen huis speelt de ploeg tegen Zeerobben. In de districtsbeker Oost zijn de achtste finales al afgelopen. De loting voor de kwartfinales is vanavond. De loting in Noord is morgenavond.

Vrouwenvoetbal

Voor de vrouwen van FC Twente staat zondag de kwartfinale van de KNVB-beker op het programma. De ploeg ontvangt die middag Ajax. Dat is een herhaling van de finale van vorig jaar en een duel tussen de huidige nummers één en twee van de eredivisie.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt vanavond in eigen huis de return in de halve finales van de beker tegen ZZ Leiden. Het eerste duel werd eind februari met 86-67 gewonnen door Leiden en dus moet de ploeg uit Zwolle vanavond vol aan de bak om de finale te bereiken.

Volleybal

De volleyballers van Landstede beginnen komend weekend aan de eerste ronde van de play-offs. In een best-of-3 moet Taurus worden verslagen om de halve finales te halen. Zondag is het eerste duel in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.