Station Zwolle

Tegels met spreuken van treinreizigers maken het tegelwerk op station Zwolle compleet

De nieuwe reizigerstunnel van station Zwolle had al 3,2 miljoen mozaïektegeltjes. Daar zijn vandaag nog vijf Delfts blauwe spreukentegels bijgekomen. Reizigers mochten de spreuken bedenken en dat resulteerde in tweehonderd inzendingen. Uiteindelijk kregen vijf bedenkers 'hun' eigen tegeltje.
Twee van de vijf winnaars stonden vanmiddag te popelen om het tape van hun tegels af te scheuren. Eén van hen is Vincent Mepschen uit Coevorden. Hij bedacht de spreuk: 'Het gaat er niet om welke weg je inslaat, maar om het spoor dat je achterlaat' en is apetrots. "Het is gewoon leuk om hier dagelijks langs te lopen en te zien dat je bent vereeuwigd", zegt hij.
Het idee van de actie is volgens ProRail om de tunnel ook een beetje van de mensen te maken. "Iedereen die even wil stilstaan bij het feit wat de bouw van de tunnel voor een aantal reizigers heeft betekend, kunnen voortaan even bij deze spreuken stilstaan", zegt Allart Maijers van ProRail.

Tegelen

Miriam Kies, één van de andere winnaars, werd op het idee gebracht om een spreuk in te sturen nadat ze hoorde van die miljoenen tegeltjes in de reizigerstunnel. Ze kwam erachter dat het plaatsje Tegelen een station heeft en dat het elf kwartier duurt om er te komen vanuit Zwolle. Dat resulteerde in de tegel: 'Van Tegelen naar hier: reistijd elf kwartier.'
Aangezien ze helemaal uit Eindhoven kwam voor de onthulling, is ze zelf ook behoorlijk lang onderweg geweest. "Maar dat is het allemaal waard," voegt ze toe.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.