kort geding

Rechter in Almelo moet oordelen over aankoop peperdure koikarpers

Een 48-jarige Enschedese visliefhebber eist in kort geding dat een vijverspeciaalzaak in Losser een partij peperdure koikarpers terugneemt. Daarnaast wil de man bijna 30.000 euro van de eigenaar van de speciaalzaak. Volgens hem heeft de Losserse karperspecialist gerotzooid met echtheidscertificaten, waardoor de karpers veel minder waard zijn.
De Enschedeër wilde begin vorig jaar een handel in koikarpers opzetten en kwam in contact met de Lossenaar. Hij wilde vijftig koi's kopen via een speciale kweker uit Japan waarvan exemplaren bij grote regelmaat tijdens internationale shows in de prijzen vallen. De prijzen van deze specifieke koikarpers van Dainichi variëren van 100 tot 100.000 euro. 

Vermoeden dat aankoopcertificaten koikarpers vals zijn

Half mei vorig jaar kwam het tot een akkoord over de aankoop van de vissen voor meer dan 15.000 euro. Alleen kon de Lossenaar de bijbehorende echtheidscertificaten nog niet leveren. Toen deze enkele maanden later alsnog kwamen, bleek volgens de Enschedeër dat de certificaten zijn vervalst. Hij eist daarom nu zijn geld terug en wil van de Japanse karpers af. 
De kortgedingrechter deed een oproep aan beide partijen om het geschil onderling alsnog te regelen. Lukt dat niet dan behandelt de rechter over drie weken de zaak opnieuw.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.