de Ambelt

Na lang overleg sociaal plan bereikt voor reorganisatie De Ambelt

School voor speciaal onderwijs
School voor speciaal onderwijs
Na maandenlang overleg zijn de vakbonden akkoord gegaan met het sociaal plan voor de reorganisatie van De Ambelt, een onderwijsorganisatie voor speciaal onderwijs met 15 locaties in Overijssel.
Met dit sociale plan hoopt De Ambelt zoveel mogelijk medewerkers en leerlingen te begeleiden naar andere lokale scholen, of naar de twee onderwijsexpertisecentra in Zwolle en Apeldoorn die De Ambelt wil inrichten. 

Twee fases

Het sociale plan bestaat uit twee fases. Tijdens de eerste fase doet De Ambelt een beroep op haar medewerkers om vrijwillig op te stappen. De onderwijsorganisatie stuurt aan op het vrijwillig vertrek van twintig tot veertig medewerkers in de eerste fase.
In de tweede fase van het sociale plan zullen gedwongen ontslagen vallen. Hoeveel gedwongen ontslagen dit zijn, hangt af van de eerste fase. Hoe meer vrijwillige vertrekken in de eerste fase, hoe minder gedwongen ontslagen in de tweede fase. 
Hoeveel medewerkers zonder baan komen te zitten is niet duidelijk.

Reden stoppen

De Ambelt heeft zichzelf opgeheven na de invoering van het 'passend onderwijs'. Hierdoor zou de onderwijsorganisatie veel leerlingen verliezen aan het reguliere onderwijs. 
De Ambelt heeft locaties in onder andere Deventer, Hardenberg, Kampen, Zwolle en Apeldoorn. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.