zwembad

Aquadrome Enschede morgen weer open, wel met beperkte attracties

Aquadrome nog langer gesloten
Aquadrome nog langer gesloten © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het Aquadrome in Enschede gaat morgen weer open, alleen wel met beperkte attracties.
Alle baden zijn na maandag weer volledig open, zo verwacht directeur Bas Morsink. Met uitzondering van het wildwaterbad. Dat bad is zeker nog twee à drie weken gesloten. Dat komt omdat het wildwaterbad een ander type pomp heeft dan de rest van het bad, deze is moeilijker te verkrijgen dan de andere pompen en de leveringstijd duurt langer.  

Totale overmacht

Zondagmiddag sprong een grote leiding van het wildwaterbad, waardoor de kelder met bijna alle pompen erin, onder water kwam te staan. Inmiddels is al het water in de machinekamer weg en zijn de pompen droog. Om de veiligheid te garanderen moeten ze stuk voor stuk gecontroleerd en zo nodig gerepareerd worden.
"Wij hadden hier totaal niet op gerekend", zegt directeur van Aquadrome Bas Morsink. "Het is een zeer uitzonderlijke situatie dat één van die buizen is geknapt. Dat hoor je normaal gesproken nooit." 

Geen verder onderzoek

Omdat de situatie zo uniek is, doet het zwembad verder geen verder onderzoek naar de oorzaak van het knappen van de buis. "We hebben ook contact gehad met het Sportfonds en ook zij zeggen dat dit zeer uitzonderlijk is. Het is gewoon voor iedereen heel erg vervelend en we hopen dat we dit zo snel mogelijk achter de rug hebben."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.