huisdieren

Speciale Facebook-pagina voor huisdieren van minima in Hengelo en Enschede

Facebook-pagina voor huisdieren van minima
Facebook-pagina voor huisdieren van minima
Een dierenvoedselbank komt op steeds meer plekken in Overijssel voor, maar een weggeefhoek speciaal voor dieren, dat was er nog niet. En dus besloot Chantal van der Moolen zelf een Facebook-pagina op te richten voor de huisdieren van minima in Hengelo en Enschede.
"Als je moet rondkomen van een klein bedrag, zeggen veel mensen: doe dan je huisdier weg", vertelt initiatiefneemster Van der Moolen, die zelf ook moet rondkomen van een minimuminkomen en twee honden heeft. "Maar een huisdier is voor velen net als een kind. En die doe je ook niet zomaar weg als het wat minder gaat."
Veel geld blijft er echter niet over voor de harige gezinsleden wanneer je het niet breed hebt. Daarom begon Van der Moolen een weggeefhoek op Facebook, voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Van reismandjes voor katten tot pensstaafjes voor honden, alles wordt op de pagina aangeboden.

Zonder donateurs geen spullen

"We krijgen donaties uit alle hoeken en gaten", zegt Van der Moolen. "We maken er pakketjes van en die verloten we dan zo eerlijk mogelijk onder de deelnemers op onze pagina." Iemand die met spoed iets nodig heeft, kan een speciale aanvraag doen. "We controleren dat natuurlijk wel."
Inmiddels gaat het steeds harder met de pagina: het heeft bijna 300 leden en Van der Moolen heeft er drie beheersters bij moeten vragen. "Het loopt storm, maar we zijn wel afhankelijk van donateurs. Zonder donateurs geen spullen." De initiatiefneemster hoopt daarom dat er meer mensen zijn die spullen voor huisdieren willen doneren. "Zo kunnen we meer weggeven en daardoor meer mensen en hun huisdier helpen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.