zoektocht

Melonie Dodaro (46) uit Canada ontmoet voor het eerst familie in Deventer en Hengelo

Melonie Dodaro (46) ontmoet haar Zwolse familie
Melonie Dodaro (46) ontmoet haar Zwolse familie © Facebook / Melanie Dodaro
Ze wil eigenlijk nog niet naar huis, maar het vliegtuig dat haar terug naar Canada brengt, roept. De 46-jarige Melonie Dodaro uit de Canadese stad Kelowna heeft de afgelopen dagen voor het eerst haar Nederlandse familie uit Deventer en Hengelo ontmoet.
"Het is niet te omschrijven hoe het voelt als je voor het eerst je familie ontmoet", vertelt Dodaro in de trein naar Amsterdam. De afgelopen week is ze in Deventer en Hengelo geweest, waar ze voor het eerst haar broer, zus, nichtje en tante ontmoette. "Het is een ongelofelijk gevoel. Toen ik gisteravond in mijn hotelkamer kwam, heb ik flink gehuild."
Het begon allemaal met een Facebook-oproep in mei 2015, waarin Dodaro in een video uitlegt dat ze haar vader, Cees de Jong uit Nederland, zoekt. "Eigenlijk had ik de zoektocht al opgegeven", vertelt ze. "Ik had mijn vader al vaker proberen te vinden, maar zonder resultaat. Maar op een avond was ik bij een vriendin en die spoorde me aan om het toch nog eens te proberen."
HELP, I need your assistance in locating my biological father.Social media is a great tool for spreading a message and...
Geplaatst door
op 

Video de wereld over

Dodaro, in Canada een groot socialmedia-expert met bijna 5.000 vrienden en 6.000 volgers op Facebook, vroeg of haar volgers haar video wilde delen, zodat zoveel mogelijk mensen haar oproep zouden zien. Daar gaven ze massaal gehoor aan.
De video werd meer dan zeshonderd keer gedeeld en 30.000 keer bekeken. Ook dagblad De Stentor zag haar oproep en schreef er diverse artikelen over.
It's so amazing my aunt saved all these articles that were written about me in a Dutch newspaper. The first one (June 2,...
Geplaatst door
op 

Vader bleek Elvis-imitator

Binnen 72 uur wist Dodaro dat haar vader, afkomstig uit Zwolle, na zijn pensioen is geëmigreerd naar Thailand en daar als Elvis-imitator Colin Young door het leven gaat. De Jong bleek zijn dochter ook al diverse keren te hebben gezocht, maar evenmin zonder succes.
Dodaro's leven stond na 46 jaar op zijn kop. "Helemaal toen een Amerikaanse tv-show aanbood om mij naar Thailand te vliegen en daar een ontmoeting met mijn vader te regelen. Dat was zo speciaal."

Emotionele ontmoeting

Afgelopen zaterdag vloog ze, na een werkbezoek in Ierland, dan eindelijk naar Nederland, om de rest van de familie van haar vaders kant te ontmoeten. "Ze weten inmiddels al een tijd van mijn bestaan", zegt Dodaro, "en ze wisten natuurlijk ook dat ik naar Nederland zou vliegen".
Desondanks was de ontmoeting heel emotioneel. "Ik bleef maar staren naar het gezicht van mijn zus, naar haar ogen, naar haar mond. Je ziet zo dat we familie zijn."
There is nothing in the world that could have prepared me for this day. Today I got to meet my brother Dominick (and his...
Geplaatst door
op 
En nu is Dodaro dus weer op weg naar Amsterdam, om morgen terug te vliegen naar Canada. "Ik wil eigenlijk helemaal niet terug. Ik ben zo hartelijk ontvangen en ik zou hier graag willen blijven. Hopelijk kan ik snel weer terug voor een tweede bezoek." Ze lacht: "Het wordt in ieder geval tijd om een beetje Nederlands te leren."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.