Nieuws

Man die iPad uit ziekenhuis Enschede stal, moet maand de cel in

Maand cel voor diefstal iPad
Maand cel voor diefstal iPad
Een maand onvoorwaardelijke celstraf en twee maanden voorwaardelijk, dat is de straf die de snelrechter in Almelo zojuist heeft opgelegd aan de dief van een iPad in het Medisch Spectrum Twente in Enschede op 28 februari.
Het ziekenhuis heeft grote aantallen iPads in gebruik voor patiënten en dat had de 32-jarige veelpleger uit Enschede gehoord van vrienden. Op de avond van 28 februari sloop hij het ziekenhuis binnen en griste ergens een iPad mee. Hij kwam er niet mee weg, zijn voorkomen en gedrag hadden al argwaan gewekt bij beveiligers die hem ook aanhielden.

'Als ik niet drink...'
Volgens de Enschedeër, die al een strafblad van meer dan 20 pagina's heeft, was hij dronken. "Een terugval," noemde de man zijn daad. Volgens de Enschedeër had hij eerder al aangegeven dat hij hulp nodig had. "Als ik niet drink, gebeurt er ook niets," zei de man.
Hij werd een paar weken voor de diefstal nog veroordeeld tot een straf waarbij een behandeling werd opgelegd maar zover was het nog niet gekomen. De man heeft zijn toekomst nu in eigen handen aldus de snelrechter. Hij moet zich laten behandelen, doet hij dat niet dan heeft hij nog de nodige maanden uit te zitten.
Op dit moment hangen er maar liefst 4 voorwaardelijke straffen boven zijn hoofd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.