Enschede

Gemeente Enschede verkoopt spinnerij Oosterveld aan vastgoedontwikkelaar Walas

Spinnerij Oosterveld
Spinnerij Oosterveld © Google Maps
De gemeente Enschede verkoopt spinnerij Oosterveld aan vastgoedbedrijf Walas. Het bedrijf neemt in april al de exploitatie over van het bedrijfsverzamelgebouw dat tussen de Spoordijkstraat en Richtersbleek-Zandvoort ligt.
Volgend jaar april gaat het eigendom van de voormalige garenspinnerij uit 1911 over naar Walas. Hoeveel geld met de verkoop van spinnerij Oosterveld is gemoeid, heeft de gemeente Enschede nog niet gemeld. Enschede zegt dat voor de huurders in de Spinnerij op korte termijn nog niets verandert. 

Walas, Canadees bedrijf met Twentse 'roots'

Walas is een bedrijf dat in 1991 in Canada is opgericht om zich bezig te houden met stadsontwikkeling en de exploitatie van bestaand vastgoed. Het bedrijf is sinds 2011 in Nederland actief. Aardig detail is dat het bedrijf is opgericht door van oorsprong Twentse ondernemers.
De gemeente Enschede kocht de voormalige spinnerij in 2003 als een van de laatste nog aanwezige textielfabrieken. Het pand tussen 2006 en 2008 verbouwd tot bedrijfsverzamelgebouw. Er is 12.500 vierkante meter verhuurbaar oppervlak, maar een 100 procent bezettingsgraad is tot nu toe nog niet bereikt.

Vastgoed afstoten

Het afstoten van de spinnerij is onderdeel van het nieuwe beleid van de gemeente Enschede om zoveel mogelijk vastgoed af te stoten als de stadsontwikkeling dat toelaat. De gemeente ziet het hebben van vastgoed niet (meer) als kerntaak. De afgelopen jaren zijn twintig vastgoedobjecten verkocht door Enschede. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.