Lars Veldwijk

Lars Veldwijk wil uitkomen voor Bafana Bafana

Lars Veldwijk
Lars Veldwijk © Pro Shots
Lars Veldwijk, de spits van PEC Zwolle, wil uitkomen voor het nationale elftal van Zuid-Afrika.
Dat vertelde de spits aan het blad "Soccer Laduma". Het is zijn droom om voor Bafana Bafana te spelen en bekijkt nu hoe hij voor selectie in aanmerking kan komen. 

Vader

De 24-jarige spits heeft een vader die in Zuid-Afrika is geboren en hij legde aan het blad uit waarom hij hoopt dat hij zal opvallen bij de coach van het nationale elftal, Shakes Mashaba.

Scorende spits

"Ja, in de eerste plaats klinkt het een beetje raar dat ik wil spelen voor Bafana Bafana, want ik ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest, maar ik hou van voetbal en ik weet dat Bafana Bafana een mooie geschiedenis heeft. Ik ken Benni McCarthy. Ik heb veel voetbal gekeken, met name in 2010 de FIFA World Cup in Zuid-Afrika en dat was geweldig. Ik denk dat het Nederlandse topniveau een beetje te hoog is voor mij, maar het Zuid-Afrikaanse niveau zou goed zijn voor mij. Ik ben een grote speler ... een grote spits ... 1.97 meter lang," voegde hij eraan toe. "Mensen denken dat ik niet snel ben, maar ik ben ook niet de langzaamste en ik kan doelpunten maken. Ik scoor altijd en overal dat is mijn kracht vooral als ik veel ballen in de "zestien" krijg.  

Serieus

Zijn zaakwaarnemer Fardy Bachim bevestigt dat Lars heel serieus bezig is om te onderzoeken of het mogelijk is om voor Zuid-Afrika uit te komen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.