Staphorst

In afgebrande fabriekshal industrieterrein De Baarge Staphorst zat wietplantage

Afgebrande fabriekshal bedrijventerrein Staphorst
Afgebrande fabriekshal bedrijventerrein Staphorst © Alex Wever
In de fabriekshal op industrieterrein De Baarge in Staphorst, die op maandagavond 8 februari door brand werd verwoest, zat een wietplantage. Dat zeggen de twee eigenaren van de verwoeste loods. Burgemeester Segers van Staphorst bevestigt dit.
De politie wil vanwege het onderzoek nog niets zeggen. Of de hennepplantage de oorzaak is van de brand, is niet bekend. Eén van de eigenaren is zelfs nog door de politie verhoord: “Ik ben er helemaal naar van. Ik verhuurde de loods alleen. Mijn vertrouwen is behoorlijk geschaad.”

Klappen

De andere eigenaar was toevallig net in de loods toen het vuur ontstond. Hij en zijn vrouw moesten nog even wat ophalen. De man zag twee mannen wegvluchten. Volgens hem kwamen ze uit de ruimte waar de wietplantage was. De eigenaar ging het duo nog achterna en hij kreeg zelfs klappen.

De politie doet tot nu toe geen enkele mededeling over de oorzaak van de brand. “In de onderzoeksfase is het voor ons soms belangrijk om detailinformatie niet te bevestigen of te ontkennen”, laat politiewoordvoerder Simen Klok weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.