Stadshagen

Zwolle heeft pop-up politiebureau, agenten willen in hun wijk blijven

Zwolle heeft een pop-up politiebureau in de wijk Stadshagen. Het is een tijdelijk politiebureau van waaruit wijkagenten gaan werken. "We willen dicht bij de mensen in de wijk blijven", legt wijkagent Alrik van den Berg uit. "Op deze manier kan dat."
In Zwolle worden steeds meer wijkbureaus gesloten. Als alternatief is het pop-up politiebureau bedacht. Het eerste pand waarin de politie tijdelijk haar intrek neemt is aan de Werkerlaan 225. "Daar zat tot voor kort de Rabobank en jongerenorganisatie Travers. Zij hebben ons toestemming gegeven om tot 15 maart het pand te gebruiken."

Rotterdam

Heel veel heeft Van den Berg niet nodig. "Met een laptop kan ik verbinding maken met ons netwerk." Het enige dat de agenten nodig hebben is een goed werkende wifi-verbinding en ze kunnen aan de slag. Het is een initiatief naar Rotterdams voorbeeld waar ook met tijdelijke politiebureaus wordt gewerkt. 
Via Facebook en Twitter communiceren de agenten over de locatie van het pop-up politiebureau. Het is niet alleen fijn voor wijkbewoners maar ook voor de agenten zelf. "Wij hebben dan een werkplek dichtbij." Tot 15 maart is die werkplek tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags te vinden aan de Werkerlaan. Daarna gaan de agenten op zoek naar een nieuwe plek. 

De straat op

Het is niet zo dat er in die uren constant in hun tijdelijke politiebureau aanwezig zijn. De agenten blijven gewoon zo veel mogelijk de straat op gaan. "Daar kunnen we ook worden aangesproken. Dat is natuurlijk het mooiste." 
De nieuwe locatie van het pop-up politiebureau is nog niet bekend. Maar het kan van alles zijn. Van den Berg denkt dan bijvoorbeeld aan een school waar de agenten tijdelijk hun intrek nemen of een leegstaand kantoorgebouw.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.