Wouter olde Heuvel

Wouter olde Heuvel stopt met schaatsen

Wouter olde Heuvel stopt per direct met schaatsen. Volgens de 29-jarige schaatser uit Losser kan zijn lichaam de topsport niet meer aan.
"Misschien zagen de meeste mensen dit wel aankomen", zegt Olde Heuvel tegen de NOS. "Ik was de laatste tijd al niet aanwezig en had eigenlijk al weer afscheid genomen van het seizoen. Voor de zoveelste keer. Ik heb weer een blessure en het duurt te lang om weer terug te komen en daarom heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt dat het zo goed is." 
De schaatser van LottoNL-Jumbo reed in november voor het laatst een wedstrijd. Sindsdien kampt hij met een bovenbeenblessure. Uit onderzoek is gebleken dat hij lang zou moeten revalideren voor hij weer wedstrijdfit is. Eerder is Olde Heuvel ook al twee maal geopereerd aan zijn knie.
"Mijn seizoen was juist heel goed begonnen en ik had het gevoel dat ik aan één van mijn betere seizoenen ging toewerken. Natuurlijk ben ik dan heel teleurgesteld hoe het gelopen is. Maar dit is realiteit die ik onder ogen moet zien", aldus Olde Heuvel. "Ik was graag nog twee jaar door gegaan tot de Olympische Spelen, aangezien de afgelopen twee jaar bij Jac Orie heel goed gingen. Jammer genoeg kwam er toen toch weer een blessure."
Olde Heuvel werd in zijn loopbaan twee keer Nederlands kampioen allround, twee keer wereldkampioen team pursuit en veroverde brons op de 5000 meter van de WK afstanden in 2008.
Komende zaterdag neemt hij afscheid bij de wereldbekerwedstrijden in een uitverkocht Thialf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.