nieuws

Nieuwe flexwet is nadelig voor seizoensbedrijven in Overijssel

De nieuwe flexwet pakt nadelig uit voor seizoensbedrijven. Vooral in de recreatiesector veroorzaakt deze nieuwe wet problemen. Dat zegt Gerrit-Jan Hagendoorn eigenaar van vrijetijdspark en camping De Beerze Bulten.
Bij dat bedrijf werken zo'n 180 mensen waarvaan ruim 130 als seizoensarbeider. De tijdelijke krachten werken van maart tot november. In de wintermaanden heeft het bedrijf geen werk voor ze.
De oude Flexwet paste daar goed in. Iemand die uit dienst trad kon na drie maanden weer een nieuw tijdelijk contract krijgen. Die periode is met de nieuwe wet verlengd naar zes maanden. Dat is volgens Hagendoorn voor niemand een voordeel. De tijdelijke krachten kunnen maximaal zes maanden werken. En voor de maanden die overblijven moet hij nog weer andere tijdelijke krachten regelen. Het liefst wil hij elk jaar dezelfde krachten aannemen.
De nieuwe flexwet is ingevoerd om tijdelijke krachten sneller aan een vaste baan te helpen. Maar dat in de recreatiesector waar in de winter een groot deel van het bedrijf stil ligt gaat dat niet gebeuren. Ondernemers die zijn aangesloten bij de RECRON hebben zich altijd tegen de wijziging van de flexwet verzet. Zij maken zich sterk om de politiek in Den Haag op andere gedachten te brengen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.