Tractorbestuurder wel schuldig voor dodelijk ongeluk 's Heerenbroek, maar krijgt geen straf

Een 25-jarige tractorbestuurder uit Zwolle is schuldig bevonden aan het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in oktober 2014. Dat gebeurde op de Zwolseweg in 's Heerenbroek. De man krijgt geen straf, volgens de rechtbank is het ongeluk 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden'.Â

De man was met zijn tractor en aanhanger de oprit van een boerderij opgereden, maar hij kon niet doorrijden omdat een andere auto zijn weg blokkeerde. Hierdoor stak een stuk van zijn aanhanger nog uit over de weg.

Een 70-jarige Zwolse automobilist zag de aanhanger niet omdat het donker was en botste erbovenop. Door de klap werd de auto weggeslingerd en knalde tegen een tegemoetkomende auto aan. De 70-jarige droeg geen gordel en overleefde de klap niet. De inzittenden van de andere auto, drie vrouwen, raakten ook gewond.

Tevergeefse hoop 

De tractorbestuurder had van te voren contact gehad met de bewoners van de boerderij om aan te geven dat hij eraan kwam. Ook wilde hij dat de oprit vrij gemaakt zou worden, omdat hij anders nooit met de twaalf meter lange aanhanger het terrein op kon komen. Toen zijn route geblokkeerd bleek te zijn zag hij de auto van het slachtoffer in de verte aankomen. Hij had geen tijd meer om te waarschuwen, zijn enige hoop was dat de auto snel van de oprit werd gehaald. Dat gebeurde niet, waarna het dodelijk ongeluk gebeurde.

Deel dit artikel: