Rechtbank

Uitspraak in 'insulinezaak' tegen vrouw uit IJsselmuiden aangehouden

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost
De uitspraak in de strafzaak tegen een 46-jarige vrouw uit IJsselmuiden is aangehouden voor nader onderzoek. De vrouw zou in 2014 geprobeerd hebben haar echtgenoot te doden door hem in zijn slaap een grote hoeveelheid insuline in te spuiten.
De vrouw had de insuline gestolen uit het verpleeghuis waar ze werkte. Tegen de vrouw werd twee weken geleden 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk geëist. In het tussenvonnis maakte de Zwolse rechtbank vandaag bekend dat er antwoord moet komen op de vraag of de toegebrachte hoeveelheid insuline dodelijk kan zijn of letsel kan veroorzaken.
De vrouw heeft steeds volgehouden dat ze haar man niet wilde vermoorden, maar hem wilde versuffen zodat hij op zou houden met het sturen van berichtjes naar een andere vrouw. De man werd een paar dagen na het inspuiten in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis, zijn lichaamstemperatuur was nog maar 30 graden. Hij deed pas na de scheiding in 2015 aangifte. In dat jaar werd de vrouw ook ontslagen. Ze had meermalen medicijnen gestolen op haar werk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.