Enorme ravage na plofkraak Enschede: twee mannen opgepakt, twee anderen nog voortvluchtig

Een plofkraak heeft vanmorgen een enorme ravage veroorzaakt aan de Brouwerijstraat in Enschede. Twee mannen zijn aangehouden, twee anderen zijn nog op de vlucht.Â

Doelwit was een geldautomaat in het pand van Primera in de wijk Roombeek. Met een enorme knal hebben de mannen de automaat gekraakt.

Door de klap is een groot deel van het winkelcentrum ontzet. De schade is enorm, een aantal winkels is voorlopig dicht. 

Getuige zag het gebeuren

Een getuige zag de plofkraak gebeuren en belde de politie. Die kon daardoor enkele straten verderop twee mannen aanhouden die er op een motor vandoor waren gegaan. Zij werden in de straat Ankrot klemgereden. 

Duo lange tijd achtervolgd

Twee anderen wisten wel te ontkomen, ook zij vluchtten op een motor.

In eerste instantie reden ze richting Hengelo, daarna keerden ze terug naar Enschede. De politie achtervolgde het tweetal lange tijd maar moest uiteindelijk opgeven omdat het te gevaarlijk werd.

In de omgeving van de Alphatoren in Enschede werd de achtervolging gestaakt. 

Onderzoek ingesteld

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die informatie hebben. Ook is de politie op zoek naar een Audi die mogelijk betrokken was bij de kraak. De politie denkt dat die auto mogelijk nog ergens in Enschede staat. 

In de straat Ankrot wordt op dit moment nog onderzoek gedaan bij de motor die werd klemgereden. De politie bekijkt of er explosieven aanwezig zijn, voordat de motor wordt weggehaald. 

Meer over dit onderwerp:
Enschede Politie Plofkraak Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren