Connexxion

Connexxion verzorgt in acht Twentse gemeenten Regiotaxi-vervoer

Connexxion grote winnaar van aanbesteding
Connexxion grote winnaar van aanbesteding
Vervoersmaatschappij Connexxion gaat in acht Twentse gemeenten, waaronder Enschede, Almelo en Hengelo, het Regiotaxi-vervoer verzorgen. Luttikhuis uit Losser gaat het vervoer in de gemeente Dinkelland regelen en landelijke vervoerder De Vier Gewesten verzorgt het in de overige vijf Twentse gemeenten.Â
Taxibedrijf Brookhuis uit Oldenzaal, dat afgelopen jaar zeven gemeenten onder zijn hoede had, blijft met lege handen achter. "Vervoerders die nu mogen gaan rijden in gemeenten, zaten met hun prijzen tot ongeveer twintig procent onder die van ons", zegt directeur Landman van Taxi Brookhuis. "We hebben zelf een scherpe prijs ingediend, maar we kunnen niet lager gaan zitten omdat we wel enig rendement nodig hebben om te bestaan. Het is heel spijtig dat we geen gemeenten gekregen hebben, maar zo is de branche. Je kan niet altijd alles krijgen."

Consequenties voor personeel Brookhuis

"75 procent van het betrokken personeel krijgt een nieuwe baan bij de nieuwe vervoerder. Zo is dat afgesproken in de cao en er vallen onder de chauffeurs geen gedwongen ontslagen. Voor ons als bedrijf missen we ongeveer 25 procent van ons werk. Maar we zijn heel flexibel ingesteld."
De opdracht voor vervoersmaatschappijen Connexxion, Luttikhuis en De Vier Gewesten om het komende jaar het Regiotaxi-vervoer te verzorgen is nog niet definitief. Partijen die het hier niet mee eens zijn, kunnen tot 1 april bezwaar maken.   

Verloren rechtszaak van vorig jaar

Vorig jaar spande het taxibedrijf uit Oldenzaal een rechtszaak aan tegen Twentse gemeenten, omdat het aantal regiotaxiritten zwaar tegenviel. Het bedrijf wilde een financiële tegemoetkoming. Die rechtszaak werd verloren.
Landman kan zich niet voorstellen dat die rechtszaak er toe heeft geleid dat het bedrijf nu gepasseerd wordt. "Drie jaar geleden was er een soortgelijke situatie in Enschede. Daarna heeft dat vervoerdersbedrijf het wel gegund gekregen. Ik weet bijna zeker dat onze rechtszaak van vorig jaar hier niets mee te maken heeft."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.