Plofkraak

Geld buitgemaakt bij plofkraak Enschede, twee verdachten nog altijd spoorloos

Twee mannen werden door de politie klemgereden
Twee mannen werden door de politie klemgereden
Bij de plofkraak op een geldautomaat in Enschede is geld buitgemaakt. Twee mannen van 20 en 28 jaar oud konden na een korte achtervolging opgepakt worden. Twee andere verdachten zijn nog altijd spoorloos.Â
De plofkraak gebeurde vanmorgen rond half zeven. Een getuige zag het gebeuren en belde direct de politie.

Geld

Vier personen gingen er na de kraak vandoor op twee motoren. Eén van de motoren kon aan het Ankrot in Enschede klemgereden worden door agenten. Een 20-jarige Enschedeër werd aangehouden, net als een 28-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Zij hadden geld bij zich dat hoogstwaarschijnlijk is buitgemaakt bij de kraak. 

Achtervolging

Ondertussen werd ook een tweede motor achtervolgd. Deze motor ging met hoge snelheid richting Hengelo. Toen de motorrijder doorhad dat daar ook politie opgeroepen was, keerde hij weer om en reed richting Enschede. 
In het centrum van Enschede kwam er een einde aan de achtervolging. Volgens de politie werd het te gevaarlijk. Ter hoogte van de Alphatoren verdween de motorrijder uit het zicht. 

Schade

Het is nog niet duidelijk hoe groot de schade is bij het winkelcentrum aan de Brouwerijstraat, waar de plofkraak gebeurde. De explosieven opruimingsdienst (EOD) doet onderzoek. 
Zodra het veilig is, begint de forensische opsporing. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.