rijschool

Bij deze rijschool in Zenderen slaagt al jarenlang iedereen in één keer

Rijbewijs
Rijbewijs
Een officiële onderscheiding is er niet, maar het lijkt buiten kijf te staan dat de beste rijschool van Nederland in Overijssel ligt. Voor zeker het derde jaar op rij haalde rijschool Ebbers in Zenderen een perfecte score in zijn rijexamens, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR).
Er is geen andere rijschool in Nederland die zo'n goed rapport kan overleggen. Een honderd procent score - of correcter: een slagingspercentage hoger dan 96 procent - wordt elk jaar wel door een handvol rijscholen gehaald, maar er is geen rijinstructeur die dat jaar op jaar herhaalt met meer dan een handvol leerlingen.

Hoe doet mijn rijschool het?

Sowieso hebben leerlingen het goed in onze provincie. Ook in 2015 eindigden de gezamenlijke Overijsselse rijscholen op de tweede plaats wat betreft slagingspercentages. Alleen in Limburg slaagden opnieuw een hoger percentage van alle kandidaten voor het eerste rijexamen. Met een gemiddeld slagingspercentage van 56,5 procent doen rijscholen het hier beduidend beter dan het landelijk gemiddelde van 49,2 procent.

Twente het sterkst

Zoomen we verder in op de regio's, dan zien we dat 18-jarigen die niets liever willen dan zo snel mogelijk hun rijbewijs halen het beste af zijn in Twente. Van de veertig Nederlandse regio's staat Twente in 2015 in de top 3: na Zuid-Limburg en de Gooi- en Vechtstreek.

Gemiddelde slagingspercentage eerste examen per provincie

1. Limburg 59,7 procent
2. Overijssel 56,5 procent
3. Drenthe 52,5 procent
4. Gelderland 51,8 procent
5. Noord-Brabant 51,7 procent
6. Utrecht 51,6 procent
7. Friesland 50,4 procent
8. Groningen 49,8 procent
9. Flevoland 49,0 procent
10. Noord-Holland 48,9 procent
11. Zeeland 48,9 procent
12. Zuid-Holland 40,9 procent
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.