chaletmoord

Geen reconstructie of schouw in zaak chaletmoord, Kampense blijft hoofdverdachte

Stockfoto
Stockfoto
Er komt geen schouw of reconstructie rondom de zogenoemde chaletmoord in Ermelo. Dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten. Hoofdverdachte in de zaak is Janet S. uit Kampen.
Zij wordt ervan verdacht in maart 2014 de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf te hebben omgebracht met een bijl of mes in een chalet in Ermelo. Dat zou zijn gebeurd na uit de hand gelopen chantagepraktijken na 1 of meer seksafspraakjes.
Het chalet is vervolgens in brand gestoken, volgens het Openbaar Ministerie met hulp van medeverdachten.

Advocaat wilde reconstructie

De raadsman van Janet, advocaat Moszcowicz, wil dat de rechters de plaats delict gaan bezoeken. Ook zou er volgens hem een reconstructie moeten komen.
Hij wilde zo aantonen dat medeverdachte Youri B uit Bergen op Zoom een leugenachtige verklaring zou hebben afgelegd. Volgens Janet is namelijk híj degene die Kuijf om het leven heeft gebracht.
Maar de rechtbank ging daar niet in mee. Volgens de rechtbank is de plaats delict voldoende vastgelegd op foto's en schrift. 

Aanvullende onderzoeken

Op enkele andere punten krijgt Moszcowicz wel zijn zin. Zo komt er meer informatie over de verkeersbewegingen van de verdachten ná de moord in het dossier. Ook stemt de rechtbank in met het verzoek voor nader onderzoek naar het tijdstip van overlijden van Kuijf. 
Het derde verzoek van Moszcowicz dat is toegewezen, is meer onderzoek naar de telefoongegevens van Kuijf. Net vóor- of na zijn dood, is er nog dataverkeer met zijn telefoon geweest. De vraag is of dat automatische up- of downloads zijn geweest, of dat ze handmatig zijn gedaan.
Deze gegevens kunnen mogelijk meer vertellen over het precieze tijdstip van overlijden.

Janet S. blijft hoofdverdachte

Voor justitie blijft Janet S. hoofdverdachte. Zij zit dan ook nog vast. Janet S. is een aantal jaren geleden veroordeeld voor een levensdelict. Richting maatschappij valt het niet te 'verkopen' als ze op vrije voeten komt, meent het Openbaar Ministerie.
De rechtbank is daar in meegegaan. De rest van de verdachten, waarvan twee uit Kampen, kunnen de rechtszaak wel in vrijheid afwachten.

Nieuwe datum nog niet bekend

Wanneer de zaak weer voor de rechter komt, is nog niet duidelijk. Dat moet wel binnen 90 dagen gebeuren. In de tussentijd is het onderzoek geschorst.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.