Plofkraak

Buurt schrikt wakker van plofkraak Enschede: "Ik dacht dat het hele appartement in zou storten"

"Het was een ontiegelijke dreun. Ik dacht dat het hele appartement in zou storten." Bewoners van het appartementencomplex aan de Brouwerijstraat in Enschede zijn vanmorgen bruut gewekt door een plofkraak.Â
Tegen half zeven werd de geldautomaat in het winkelcentrum van de wijk Roombeek tot ontploffing gebracht. Veel buurtbewoners lagen op dat moment nog te slapen. 
"Ik schrok behoorlijk. Ineens was er een ontzettende knal", zegt een bewoner van het appartementencomplex boven de winkels. 

Doffe harde knal

Ook in de buurt was de kraak goed te horen. "Het leek geen vuurwerk of ongeluk", zegt een omwonende. Hij woont een paar straten verderop en kon de harde doffe knal goed horen.
"Ik zei direct tegen mijn vrouw: het lijkt wel een plofkraak."

Niet de eerste keer

De buurt kijkt er niet van op dat de daders het hadden gemunt op de geldautomaat bij de Primera. "Ik dacht meteen dat het iets zou zijn met de bank", zegt de buurman.
In 2013 was de geldautomaat ook al het doelwit van een plofkraak. En eind januari werd de Primera overvallen. "Ik vind het heel verschrikkelijk", zegt een andere omwonende. 

Winkels vandaag dicht

Voor de deur van de Primera is vanmorgen een enorme ravage te zien. Puin en brokstukken liggen op straat, met rood-witte linten is de omgeving afgezet. Al de hele ochtend wordt er onderzoek gedaan door de politie. 
Drie winkels raakten beschadigd door de explosie. Stukken van de gevel werden meters weggeslingerd. De Etos, Primera en de visboer blijven vandaag gesloten. Het is niet bekend wanneer ze weer open kunnen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.