Kern met Pit

Krijgt Rossum landelijke erkenning met voorstelling Breedtepass & Schuiftrompet?

Ze hebben nog een paar dagen om aan zoveel mogelijk stemmen te komen. Ze, dat is iedereen die betrokken is geweest bij de theaterproductie Breedtepass & Schuiftrompet in Rossum. Met die productie maakt het Twentse dorp kans op de landelijke titel Kern met Pit.
Ruim 150 inwoners hebben zich voor Breedtepass & Schuiftrompet ruim een jaar lang vrijwillig ingezet, een productie van Stichting Rossum Buitengewoon. In juni vorig jaar werd het stuk vier keer gespeeld. Aangekondigd als de grootste Rossumse theaterproductie ooit.
De voorstelling Breedtepass & Schuiftrompet ging over de belevenissen van het kerkdorp Rossum door de jaren heen. De rode draad in het verhaal vormden muziekvereniging St. Henricus en voetbalvereniging RSC. De voorstelling vond ook plaats op het hoofdveld van RSC.

Kern met Pit

Kern met Pit is de jaarlijkse leefbaarheidswedstrijd van Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Bewonersgroepen worden uitgedaagd om iets moois neer te zetten. In Overijssel deden zeven projecten mee. Breedtepass & Schuiftrompet won op 23 januari de Overijsselse trofee en dingt nu mee naar landelijke erkenning.

Finale in Utrecht

De finale is zaterdag 19 maart. Daar komen de kernen bijeen die allemaal een bijzondere prestatie hebben geleverd. Vanuit iedere provincie is één evenement of activiteit genomineerd. Het eindklassement wordt onder meer bepaald door stemmen van het publiek. Stemmen op Rossum kan op www.rossum-buitengewoon.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.