Twente Milieu

Twente Milieu chipt containers in Enschede vanwege Diftar

Vuilniswagen van Twente Milieu
Vuilniswagen van Twente Milieu
Twente Milieu chipt de komende maanden alle containers die inwoners van de gemeente Enschede bij huis hebben staan. Dit gebeurt per wijk. De chip registreert hoe vaak een container wordt geleegd.Â
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd, omdat vanaf 1 januari 2017 een nieuw systeem voor de afrekening van de afvalstoffenheffing - Diftar - wordt ingevoerd. De wijken Glanerveld, Bentveld en Bultserve zijn als eerste aan de beurt.

Brief

Het aantal keren dat afval wordt aangeboden, wordt in rekening gebracht, naast een verlaagde vaste afvalstoffenheffing. Inwoners van Enschede krijgen de komende maanden - als hun wijk aan de beurt is - een brief met informatie wat ze moeten doen om hun container te laten chippen. De werkzaamheden zijn uiterlijk half juni afgerond.
Alle containers die inwoners van de gemeente Enschede bij huis hebben staan, worden gechipt. De chip communiceert met de computer op de vuilniswagens van Twente Milieu. Met deze registratie wordt gemeten hoe vaak een huishouden de container aan straat zet. Dit is het variabele gedeelte van de afvalstoffenheffing. Containers zonder chip worden vanaf 1 juli dit jaar niet meer geleegd.
Vanaf dat moment wordt het systeem getest en kunnen inwoners online zien hoe vaak zij hun container aanbieden. Zo kunnen inwoners alvast wennen aan het nieuwe systeem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.