molotovcocktail

Islamitische vereniging biedt rozen en gesprek aan op straat in Enschede

Inwoners van Enschede konden vandaag in het centrum van de stad een roos in ontvangst nemen. De islamitische jongerenvereniging Davet ging de straat op om duizend rozen uit te delen en hoopte met mensen in gesprek te gaan over de islam en de volgens hen negatieve berichtgeving rond het geloof.
"Wij doen dit om tegenwicht te bieden aan de groeiende islamofobie", zei Hakan Acar van de vereniging vanochtend in een interview op Radio Oost. "Daarbij maken we gebruik van de symbolische roos en hopen dan in gesprek te mogen gaan met de mensen op straat."
Acar wilde vooral praten over de groeiende angst bij mensen: "Met buren of met collega's zijn er wel gesprekken over de islam en dat gaat goed. Maar op grotere schaal zijn er veel negatieve berichten in de media. Deels gegrond, maar mensen worden toch bang als ze veel negatieve berichten zien over de islam en moslims."

Molotov

Eind februari werd er een molotovcocktail gegooid in de richting van een moskee in Enschede. Acar: "Onze actie komt niet rechtstreeks als een reactie op die molotov, het gaat al veel verder terug. Maar ook zo'n actie komt naar onze mening voort uit onwetendheid en angst. Wij willen de straat op en staan open voor een gesprek. Als mensen vragen hebben, mogen ze die gewoon stellen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.