kickboksen

Kickbokser Brinkman uit Zwolle maakt comeback met titelgevecht

Oud- wereldkampioen kickboksen, Henry Brinkman uit Zwolle, maakt een comeback. Over twee-en-een-halve maand vecht hij in Dordrecht voor de wereldtitel. Brinkman, beter bekend als 'Superpiele', vecht dan tegen de Roemeen Stoica.
In zijn jonge jaren werd Brinkman meerdere malen wereldkampioen. Daarna belandde hij in de goot. Zijn moeder en stiefvader gingen uit elkaar, Henry raakte aan de drugs en werd veroordeeld voor poging tot doodslag. De sportschool die hij had overgenomen, raakte hij kwijt, net als zijn vriendin. Inmiddels is Brinkman weer op het goede spoor. De drugs zijn afgezworen, zijn straf heeft 'ie bijna uitgezeten en de familiebanden zijn aangehaald.

Focus

"Nu het allemaal in mijn koppie weer op orde is, kan ik me weer focussen op de sport. Ik vind het nu weer leuk om de trainen, dat was lang geleden." Twee jaar geleden probeerde ik Brinkman ook terug te komen, maar toen lag zijn privéleven nog teveel overhoop. "Ik ben blij dat die partij om de wereldtitel toen is gecanceld."

Grote jongens

Eenmaal per week traint hij in Zwolle, vier keer in Utrecht. "Daar doe ik mee met de grote jongens en ga als vanouds helemaal kapot, super!" Begeleiding heeft hij ondermeer van zijn oom in Zwolle. "Hij kent me en hij weet wat ik nodig heb." Het titelgevecht gaat plaatsvinden op 18 juni. In de tussentijd voert Brinkman zijn trainingsintensiteit op. "Dan kan ik er 100 procent voor gaan in de ring."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.