CDA

Overijsselse Dertigers van het CDA komen bij elkaar in Rijssen

Jan Kees de Jager, Mirjam Sterk, Joop Wijn. Bekende namen van het CDA en allemaal begonnen bij de CDA Dertigers, een netwerkgroep voor hoogopgeleiden tussen de 25 en 40 jaar. Gisteren was in Rijssen de eerste bijeenkomst van De Dertigers in Overijssel en die is volgens de organisatie goed verlopen.Â
"Het was een soort kickoff met tien tot vijftien man die aanwezig waren", vertelt Lisanne Spanbroek, gemeenteraadslid in Olst-Wijhe en betrokken bij de organisatie.
De groep wordt gevormd door hogeropgeleiden die al vele jaren actief zijn voor het CDA. "De meesten van ons zijn raadslid of Statenlid. Met een bijeenkomst zoals deze doen we aan een soort teambuilding. We komen bij elkaar en brainstormen over politieke kwesties."

28 jaar

De groep mag dan De Dertigers Overijssel weten, wat dat betreft voldoet Spanbroek niet aan de eisen met haar 28 jaar. "Ik ben de jongste van de groep, maar dat is verder geen probleem. De communicatie met de rest van de aanwezigen op zo'n bijeenkomst is goed. Alleen soms denk je wel van: goh, dat had mijn vader of zelfs mijn opa kunnen zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.