nieuws

Regionale atleten klaar voor NK cross

Nikki Olde Monnikhof uit Oldenzaal en Ellis Bebseler uit Mariënheem zijn klaar voor de NK cross, dat komend weekend op het Hulsbeek in Oldenzaal wordt gehouden.
'We gaan niet winnen, daarvoor is het deelnemersveld te sterk. Dat we erbij mogen zijn en aan de start mogen staan van deze wedstrijd, maakt ons al heel gelukkig. We gaan genieten, knallen en hopen op een mooie tijd', aldus Olde Monnikhof en Bebseler, twee regionale atleten.

Nederlandse top

Bij de NK Cross staat zondag bijna de hele Nederlandse top van de vrouwen aan de start. Onder meer marathonloopster Andrea Deelstra, die Nederland komende zomer vertegenwoordigt op de hele marathon, komt naar het kampioenschap op het Hulsbeek. Ze moet de strijd aangaan met atletes als Ruth van der Meijden en Sabine van de Reijt.
Het startschot voor de vrouwen is om 12.55 uur. Bij de mannen, die een uur eerder vertrekken, wordt een tweestrijd verwacht tussen Jurjen Polderman en Michel Butter. Ook Arne Mulder uit Zwolle verschijnt aan de start. In totaal strijden 750 Nederlandse atleten zaterdag en zondag op het Hulsbeek om de Nederlandse titels in verschillende leeftijdscategorieën.

Stichting Marathon Enschede & LAAC Twente

De Nederlandse Kampioenschappen wordt georganiseerd door Stichting Marathon Enschede en LAAC Twente. Deze twee organisaties zijn aangewezen door de Atletiekunie. 'Al jaren organiseren wij op hetzelfde terrein de Hulsbeekcross. De omgeving heeft alle onderdelen die een cross aantrekkelijk maken en heeft een geschikte infrastructuur om de deelnemers en de bezoekers te kunnen ontvangen. Wij zijn er helemaal klaar voor en kijken uit naar een fantastisch sportief evenement', aldus Huub van Langen van atletiekvereniging LAAC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.