nieuws

FC Twente buigt tegen PEC Zwolle achterstand om in overwinning

FC Twente heeft vanavond de zesde thuisoverwinning op rij geboekt. In eigen huis kwam de ploeg in de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle nog wel op achterstand, maar won het door twee vroege treffers na rust met 2-1.
De eerste kansen waren voor Zwolle. Marinus kopte over en Ehizibue in de handen van Marsman. Aan de andere kant dacht Twente twee keer aan een strafschop na hands, maar die kwam er niet. Na een klein half uur kwam Zwolle op voorsprong. Marsman bracht nog redding op een fraaie vrije trap van Marinus, maar was direct erna kansloos bij een intikker van Ehizibue. Even later ontsnapte Schilder aan zijn tweede gele kaart, de gegeven vrije trap leverde Zwolle niets op en even later was het rust; 0-1.
Direct na rust kwam Twente op gelijke hoogte. Ede vond Ziyech en die krulde fraai de gelijkmaker binnen. De 1-1 stond niet lang op het bord, want een paar minuten later was Ziyech de aangever en schoot Cabral, via een Zwolle-been, de 2-1 binnen. Namens Zwolle schoot Menig voorlangs en Marinus in de handen van Marsman. Ziyech kreeg in de slotfase twee keer de kans om een medespeler te laten scoren, hij was echter zelfzuchtig en schoot twee keer op Van der Hart en mede daardoor bleef het bij 2-1 in De Grolsch Veste. Twente staat na de zege op 34 punten en heeft daarmee nog maar vier punten achterstand op Zwolle.
2-1
FC Twente
PEC Zwolle
0-1 Ehizibue (28)
1-1 Ziyech (47)
2-1 Cabral (55)
Arbiter: Makkelie
Geel: Schilder, Lam
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Uvini, Schilder (Van der Lely/70); Van der Heyden, Ziyech, Gutierrez; Ede (Hölscher/80), El Azzouzi (Zawada/64), Cabral.
PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld (Van Polen/46), Marcellis, Lam, Van Hintum; Brama, Marinus, Bouy; Ehizibue, Veldwijk, Menig (Bulut/77).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.