nieuws

Arne Mulder uit Zwolle beste Overijsselaar op NK Cross in Oldenzaal

Het Hulsbeek bij Oldenzaal was dit weekend het decor van het NK Cross. Twee dagen lang werd op vijftien onderdelen gestreden om de nationale titel. Op zondag streden de mannen op het prachtige parcours rondom het meertje om de nationale titel op de lange cross. Zes rondjes met een totale lengte van ruim 11 kilometer.
Arne Mulder uit Zwolle liet zich dit winterseizoen al zien in Overijssel door alle wedstrijden van de Cross League te winnen. Bij het NK geldt hij niet als echte kanshebber, maar met een plek in de top-15 hoopt hij het winterseizoen goed af te sluiten. Mulder: "Ik heb deze winter grote stappen gezet. De kortere afstanden die ik nu loop moeten leiden tot een veel snellere marathon." Want dat is uiteindelijk het doel van Mulder, een marathon onder de twee uur en twintig minuten te lopen. 
In de wedstrijd bleek al snel dat Mulder niet met de echte kanonnen mee kon, maar door een uitstekende start liep hij de eerste rondjes mee in de top-10. De overwinning ging naar Tom Wiggers, die al snel Dennis Licht en Jurjen Polderman op ruime achterstand zette. In de video is de zien of Mulder zijn doelstelling om bij beste vijftien te lopen, heeft gehaald. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.