Sercodak Dalfsen

Meervoudig landskampioen Dalfsen stopt met tophandbal

Sercodak Dalfsen stopt met handballen op het hoogste niveau. Het is voor de toonaangevende handbalclub, die de laatste vijf seizoenen ongenaakbaar kampioen werd van Nederland, financieel en organisatorisch niet meer haalbaar om topsport te bedrijven.
Het wegvallen van Dalfsen is opnieuw een dreun voor de Overijsselse zaalsport. Eerder dit seizoen maakte ook meervoudig kampioen Landstede Volleybal bekend dat zij deze zomer de stekker eruit trekken.
Dalfsen gaat wel verder met handbal, maar de club zal afvloeien naar het regionale niveau. Wat er met de speelsters gaat gebeuren is nog ongewis.

Vertrek Cloo en Portengen
Het drastische besluit van het bestuur valt kort na het nieuws dat manager René Cloo zijn afscheid aankondigde. Cloo is de grondlegger van de opmars bij Dalfsen. Hij wist via zijn netwerk de beste handbaltalenten van Nederland naar Dalfsen te halen.
Trainer Peter Portengen, van wie al werd verwacht dat hij zou vertrekken deze zomer, smeedde deze talenten uiteindelijk tot een onklopbare succesformatie. 

Imposante prijzenkast

Dalfsen groeide in korte tijd uit van een regionale hoofdklasser tot de beste ploeg van Nederland. In de laatste vijf seizoenen wist Dalfsen vijf keer op overtuigende wijze het kampioenschap binnen te halen.
Daarnaast legde de ploeg ook vier keer beslag op de beker en won het vijf keer de supercup. In Europa wist Dalfsen meerdere malen door te dringen tot de derde ronde.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.