elektrisch rijden

Vragen PvdA in Hardenberg over tekort aan elektrische laadpalen

Oplaadpunt voor elektrische auto's
Oplaadpunt voor elektrische auto's
De Partij van de Arbeid in Hardenberg wil van het gemeentebestuur weten wat het college doet om het aantal oplaadpalen voor elektrische auto's op peil te brengen. De partij stelt vragen naar aanleiding van een onderzoek van het adviesbureau Over Morgen.Â
Dat bureau heeft onderzocht of er in gemeenten voldoende laadpalen voor elektrische auto's aanwezig zijn. Hardenberg scoort een onvoldoende in dat onderzoek. 
Omdat in de toekomst de vraag naar oplaadpunten alleen maar zal toenemen, wil de PvdA weten of het gemeentebestuur een goed beeld heeft van het aantal laadpalen in de gemeente. En hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat er meer laadpalen bij komen. 

Deventer en Zwolle

Hardenberg is overigens niet de enige gemeente in Overijssel die een onvoldoende scoort. Dat geldt voor alle gemeenten in de provincie. Deventer en Zwolle scoren nog het best. In die plaatsen is twintig tot veertig procent van de gemeente toegerust op de hoeveelheid elektrische rijders nu en in de toekomst.
Het overgrote deel van de gemeenten provincie scoort onder de tien procent. Ommen, Borne, Enschede en Rijssen-Holten zitten daar net boven. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.