jaarwisseling

Twentse burgemeesters bezorgd over toename zwaar illegaal vuurwerk

De Twentse burgemeesters maken zich zorgen over de forse toename van zwaar illegaal vuurwerk uit het buitenland. Dat bleek maandagmorgen tijdens het zogeheten Veiligheidsberaad Twente.
Daar werden cijfers gepresenteerd van de incidenten rond de jaarwisseling in de regio. Er wordt een trend geconstateerd dat bij vuurwerkincidenten vaak zwaar illegaal vuurwerk betrokken is. Dat leidt tot een stijging van het aantal branden en ontploffingen.

Extra aandacht voor opsporing zwaar illegaal vuurwerk

De Twentse gemeenten willen de komende jaarwisseling extra aandacht voor de opsporing en inbeslagname van zwaar illegaal vuurwerk, de instelling vuurwerk-vrije zones en handhaving van verkorte afsteek-tijden. Eind deze maand komt minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie met nieuwe plannen over de aanpak van overlast tijdens Oud en Nieuw.
Het totale aantal incidenten en aanhoudingen is in vergelijking met de vorige jaarwisseling gehalveerd. Het totale schadebedrag was bijna 205.000 euro. In totaal is 2800 kilo vuurwerk in beslag genomen. In Twente waren er 77 vuurwerk-slachtoffers, met volgens de Regio Twente "opvallend veel kinderen" van 3 tot 5 jaar. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.