Zwolle

Vakbond dreigt met staking bij Cofely in onder meer Zwolle en Hengelo

Het pand van Cofely in Hengelo
Het pand van Cofely in Hengelo
Het personeel van Cofely in onder meer Hengelo en Zwolle dreigt het werk neer te leggen. Ze eisen een nieuw sociaal plan voor het personeel met onder meer een hogere ontslagvergoeding.Â
Cofely wil reorganiseren maar volgens vakbond FNV is er geen fatsoenlijk sociaal plan voor de 65 medewerkers die hun baan verliezen.

Ultimatum

Naast een 'fatsoenlijke' ontslagvergoeding ontbreekt het volgens de vakbond ook aan een budget voor scholing, goede begeleiding naar een nieuwe baan en bijvoorbeeld juridisch en financieel advies. 
Er moet dan ook een nieuw sociaal plan komen, vindt de bond. FNV-bestuurder Marijke Eggengoor: "Indien Cofely niet over de brug komt voor woensdag 16 maart 18.00 uur, zullen de werknemers van Cofely Noord het werk neerleggen."

Reorganisatie

Cofely kondigde eind vorig jaar aan te reorganiseren vanwege de instabiliteit op de olie- en gasmarkt. Bij het bedrijf verdwijnen 120 banen, waarvan 65 gedwongen ontslagen in Noord-Nederland. 
Eggengoor van vakbond FNV: "De situatie op de olie- en gasmarkt is niet vrij plotseling ontstaan. Cofely heeft al die jaren hierop onvoldoende geanticipeerd. Daar zijn 65 mensen en hun gezinnen nu de dupe van."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.