Aeronextlife

Aeronextlife vindt partner voor demonteren van vliegtuigen op luchthaven Twente

Airport Twente, voormalige vliegbasis Twenthe
Airport Twente, voormalige vliegbasis Twenthe
Vliegtuigdemontagebedrijf Aeronextlife heeft een partner gevonden waarmee het bedrijf gaat samenwerken op de voormalige luchthaven Twente.Â
Het gaat om International Aviation Support, dat al werkzaam is op de vliegvelden van Lelystad en Teuge. "International Aviation Support brengt tientallen jaren ervaring in vliegtuigonderhoud en technisch management met zich mee", stelt Aeronextlife in een verklaring.   

Scepsis

De plannen van Aeronextlife op luchthaven Twente werden de afgelopen maanden met scepsis bekeken. Een andere vliegtuigdemontagebedrijf, Aircraft End-of-Live Solutions (AELS), in Woensdrecht was kritisch over de verwachtingen van Aeronextlife in Twente. Volgens de directeur van AELS zijn er al genoeg demontagebedrijven in de vliegtuigindustrie. 
De directeur International Aviation Support, Martijn Bras ziet dat anders. "Het op een correcte, efficiënte en milieuvriendelijke wijze demonteren en re/upcyclen van commerciële vliegtuigen zal een steeds belangrijkere uitdaging worden."

Bijzonder gelukkig

Met de introductie van nieuwe toestellen die sneller, zuiniger en goedkoper worden, bovenop het natuurlijke verloop, zal de vraag naar deze diensten sterk gaan toenemen volgens de directeur van International Aviation Support. "Aeronextlife voorziet in deze behoefte en met de locatie op Technology Base Twente zijn we bijzonder gelukkig met dit partnership", aldus Bras.
Aeronextlife en International Aviation Support werken aan een uitwerking van de samenwerking zodat, in samenspraak met gebiedsbeheerder ADT, aanpassingen aan de faciliteiten nog voor aanvang van de verbouwing van de hangars kunnen worden ingepast.
Momenteel zijn de gesprekken met potentiële investeerders in volle gang. Naar verwachting zal de operatie van Aeronextlife direct na de zomer van start gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.