Boerinnen met goed gevoel naar huis na aanbieden handtekeningen Kalverliefde aan Tweede Kamer

Op het Binnenhof in Den Haag hebben boerinnen uit Overijssel vanmiddag een petitie overhandigd tegen een motie van de Tweede Kamer. In de motie staat dat kalveren langer bij de moederkoe moet blijven.

Tientallen boerinnen namen vanochtend de bus richting Den Haag. "Van het Malieveld zijn we naar het Binnenhof gelopen", vertelt Anke Klein Lebbink. "Daar zijn we iets langer gebleven dan verwacht, want er waren veel Kamerleden die we hebben uitgelegd dat het een slecht idee is om de kalfjes langer bij de koe te houden."

Goed gevoel

Klein Lebbink is tevreden met de actie: "Ik zat met een erg goed gevoel in de bus terug naar Overijssel. Veel fractieleden zeiden dat het krachtig was dat we met zoveel vrouwen waren gekomen en dat het een goede actie is."

Is het de busreis naar Den Haag waard geweest? Dat weten de boerinnen waarschijnlijk pas over zes maanden. Klein Lebbink: "De minister moet binnen een half jaar met een plan van aanpak komen. We hopen dat we de fractieleden met deze actie op andere gedachten hebben weten te brengen en dat ze gaan twijfelen aan de motie." 

Meer over dit onderwerp:
Tweede Kamer koe Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren