monstertruckdrama

Emotionele verklaringen over monstertruckdrama: "We hebben de hel gezien"

Slachtoffers en nabestaanden van het monstertruckdrama hebben vanmiddag emotionele verklaringen afgelegd voor de rechtbank in Almelo. "We hebben de hel gezien. Erger kan niet", zegt de vader van de 5-jarige Tim.
Het jongetje kwam om het leven en zijn zus raakte zwaargewond. De vader vertelt dat het gezin nog steeds in angst leeft. Ze durven weinig leuke dingen te ondernemen omdat ze bang zijn dat het weer fout gaat. 
Het gezin is inmiddels uitgebreid: er is een tweeling geboren. "We voelen ons schuldig tegenover Tim. Als hij nog had geleefd, waren deze kinderen nooit geboren", zegt de vader. Het zusje is vooral blij dat er twee baby's zijn geboren: "Als er dan een doodgaat, hebben we er nog één over".

Alles is kapot

"Ik wil gewoon huisje, boompje beestje. Maar dat gaat waarschijnlijk nooit meer lukken. Alles is kapot." Dat zegt een van de slachtoffers van het drama. De man verloor zijn tong bij het ongeluk.
In het ziekenhuis werd verteld dat het slachtoffer nooit meer kan praten en geen vast voedsel meer kan eten. "Ik heb vijf weken in het ziekenhuis gelegen en al die tijd voelde ik me eenzaam." Hij was van plan een hbo-opleiding te gaan doen, maar dat kan niet meer omdat hij last heeft van zijn geheugen. 

Toekomst verkloot

Een meisje vertelt over haar vader die om het leven kwam bij het monstertruckdrama. "Ik zag mijn vader half onder de truck liggen. Had vooraf al geen goed gevoel bij die monstertruck." Ze huilt. "Ik hoor nog steeds het geluid van de truck en het gegil. Ons hele gezin is ontwricht."
Voor haar is het duidelijk wie schuld heeft: Doornink. "We hopen dat hij eindelijk eens zegt wat er gebeurde." Ook andere slachtoffers hebben geen goed woord over voor de bestuurder van de monstertruck. "Hij heeft niet alleen anderhalf jaar van mijn leven, maar ook mijn toekomst verkloot", zei één van hen.

Nachtmerries en trauma

Hans-Joachim Klenner uit het Duitse Ahaus heeft nog dagelijks te maken met de gevolgen van het drama. Hij heeft heeft een trauma opgelopen en heeft veel nachtmerries. "Ik droom dan dat ik op de parkeerplaats in Haaksbergen lig, in een lijkkist. Twee ambulancebroeders halen me op en zeggen: 'die brengen we naar het crematorium. Die kan meteen worden verbrand'."
Zijn vrouw en hij waren beiden zwaargewond. "Alles was kapot. Schouders, benen, handen, hoofd. Alles."
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.