Nieuws

Wereldwijde Pi-dag; studiegenootschap uit Enschede organiseert taartenwedstrijd

Wiskundig Studiegenootschap Abacus van Universiteit Twente organiseerde vandaag een taartenwedstrijd, omdat het wereldwijde Pi-dag is.
Pi is een wiskundig hulpmiddel om de omtrek en diameter van een cirkel te berekenen. Het teken staat gelijk aan het afgeronde getal 3,14. 

Taart op Pi-dag

"Het is vandaag veertien maart. In Amerikaanse notatie is dat 3/14, dus gelijk aan Pi tot twee decimalen na de komma. Vandaar dat het vandaag Pi-dag is", legt Sagy Ephrati van Abacus uit. "Pi spreek je in het Engels als pie uit, oftewel taart. Vandaar dat wij taarten bakken op deze feestdag."
Ruim twintig taarten zijn vandaag binnengebracht door leden van de studievereniging Abacus. "Iedereen is welkom om de taarten te proeven. Na het proeven mag je stemmen op de lekkerste en mooiste Pi-taart." De taartenbakker van de taart met de meeste stemmen wint een vijfdelig bakkerspakket.
Wie het pakket in ontvangst mag nemen, is nog niet bekend. 

Wereldwijde Pi-dag

Wereldwijd wordt Pi-dag gevierd met taarten of pi-zza. In Amerika is deze dag inmiddels als officiële feestdag erkend. Daar maak je kans op 3,14 jaar gratis pizza bij de Pizzahut.
In Nederland is de feestdag minder bekend. Niet alleen de Universiteit van Twente, maar ook Donald Duck besteedt aandacht aan het wiskundige hulpmiddel. Het blad stond deze week in het teken van Pi.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.