monstertruckdrama

Geen excuses van chauffeur monstertruck: "Een gemiste kans"

"De chauffeur is niet in staat in een paar woorden sorry te zeggen voor het leed dat hij heeft aangericht. Dat is een nadrukkelijk gemiste kans." Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost na afloop van de eerste dag in de zaak tegen Mario Doornink, de bestuurder van de monstertruck die in 2014 in Haaksbergen het publiek inreed.
"Het is voor nabestaanden en slachtoffers indrukwekkend om naar alle slachtofferverklaringen te luisteren. Tegelijkertijd is er teleurstelling omdat Doornink niet het achterste van zijn tong laat zien wat betreft oorzaak van het ongeluk." 
Volgens veel mensen die vandaag bij de rechtbank waren liet de chauffeur geen emotie zien. "Moeilijk te begrijpen", volgens Drost. De slachtoffers en nabestaanden die hij heeft gesproken, Drost staat ongeveer dertig mensen bij, zijn boos en teleurgesteld. 
Ook het feit dat de gemeente niet wordt vervolgd voor het drama frustreert slachtoffers. "Velen kunnen daar slecht mee omgaan. We gaan kijken of we het Openbaar Ministerie alsnog kunnen dwingen tot vervolging over te gaan."

Verschrikkelijke verhalen

Volgens Rob Oude Breuil, de advocaat van Doornink, probeert de chauffeur zich groot te houden en is zijn emotieloze gedrag niets dan schijn. "Hij moest verschrikkelijke verhalen van nabestaanden aanhoren, het is lastig daarop te reageren. Dan komen er weinig woorden uit hem. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. 
Doornink ziet op tegen morgen, maar het is volgens zijn advocaat goed dat de strafzaak is begonnen. "Hij heeft er als een berg tegenop gezien. Ik denk dat het goed is dat de zaak bijna achter de rug is. Na zoveel leed wordt een vonnis niet als opluchting ervaren, maar er valt in ieder geval een last van zijn schouders."

Morgen de eis

Vandaag hebben negen slachtoffers emotionele verklaringen afgelegd. Daarnaast werd de voorzitter van Stichting Sterevenementen Haaksbergen gehoord over zijn rol in de vergunningsverlening. Morgen gaat de zaak verder en horen Doornink en de stichting welke straf tegen hen wordt geëist.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.