nieuws

GA Eagles komt ook in Dordrecht niet verder dan remise

Na twee wedstrijden zonder goals heeft GA Eagles maandag het net weer eens gevonden, maar het had daar wel een eigen doelpunt van FC Dordrecht voor nodig. Het bleek niet genoeg voor een overwinning aan de Krommedijk, want in de slotfase kwam de thuisploeg langszij: 1-1.
Go Ahead Eagles nam direct het initiatief en was de ploeg met de meeste dreiging in de openingsfase van de wedstrijd. Het kwam alleen niet verder dan wat schoten van Leon de Kogel en Randy Wolters en een kopbal van Norichio Nieveld.
De grootste kans had De Kogel kunnen krijgen na een uitbraak van Jerry van Ewijk over de linkerflank. De aanvallende middenvelder zag de volledig vrijstaande De Kogel echter over het hoofd en wachtte zó lang dat de kans uiteindelijk verloren ging. In het restant van de eerste helft bleef Go Ahead Eagles de bovenliggende partij, maar kregen beide ploegen nog een handvol kleine mogelijkheden.

Na rust had de ploeg uit Deventer het lastig. De Deventenaren kwamen er aanvallend nauwelijks nog aan te pas en doelman Zwarthoed moest een paar keer redden na schoten van Giovanni Gravenbeek en Alvin Daniels. Ook Nick de Bondt was een aantal keren dichtbij.
Go Ahead Eagles kwam niet veel verder dan een schot van Sander Duits, dat net naast ging. Maar uiteindelijk kreeg de ploeg van Hans de Koning dus de helpende hand toegereikt door FC Dordrecht: na een hoekschop kopte Alban Bunjaku de bal achter zijn eigen keeper.
Daarmee leek de eerste zege van Go Ahead onder leiding van De Koning aanstaande, maar kort voor tijd gaf De Bondt - die gehuurd wordt van GA Eagles - een uitstekende voorzet op Janga, die met het hoofd de gelijkmaker kon scoren. Vlak voor tijd was Dordrecht zelfs nog dichtbij de 2-1, maar een inzet van Janga kon door Bart Vriends van de doellijn worden gehaald.
FC Volendam en FC Emmen, de twee voornaamste concurrenten in de strijd om plek vijf, kwamen maandag wel tot winst. Go Ahead Eagles staat nu op de zevende plek in de Jupiler League.
1-1
FC Dordrecht
GA Eagles
0-1 Bunjaku (79/eigen doel)
1-1 Janga (88)
Arbiter: Kooij
Geel: Lima, Nieveld, Gravenbeek
FC Dordrecht: Te Loeke; Van Wermeskerken, Lima (Touré/55), Greene, Van Weerdenburg; Gravenbeeek, Bunjaku, Gravenberch; Daniels (Arias/81), Janga, De Bondt.
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Vriends, Schenk, Van der Meer; Nieveld, Van Ewijk (Sarota/66), Duits; Maatsen, De Kogel (Ten Den/81), Wolters (Van Overbeek/71).
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.