Go Ahead Eagles

Vriends: "GA Eagles niet meer zo slecht als paar weken geleden"

De magere doelpuntenproductie van Go Ahead Eagles blijft zorgelijk, vindt aanvoerder Bart Vriends maandag na het gelijkspel (1-1) tegen Dordrecht. De Deventenaren hadden een eigen goal van de thuisploeg nodig om tot scoren te komen.
"We hebben de organisatie wat beter op orde, maar wat daar tegenover staat is een heel magere productie", constateert Vriends.

Verbazing

"Ook het creëren van grote kansen gaat ons moeilijk af. Als je ziet op welke manier en met welke kwaliteit Dordrecht verdedigt... met alle respect, maar dan moeten we daar veel meer uit halen. Ik zat met verbazing te kijken hoe open ze het hielden en hoe makkelijk we Leon (De Kogel, red.) konden vinden. Van daaruit zouden we veel meer moeten kunnen creëren."

Afschuwelijk spel Dordrecht

De verdediger doelt dan op de eerste helft, want na rust was het een ander verhaal. "Dan komen we - met het afschuwelijke spel dat ze spelen - toch onder druk te staan en is het moeilijk om van onze helft af te komen. Uiteindelijk moeten we maar blij zijn dat we er per ongeluk nog één maken", aldus Vriends.

Niet meer zo slecht

Door het eigen doelpunt van Dordrecht heeft GA Eagles nu vijf treffers gemaakt in de laatste negen duels. "Ik word er zelf ook een beetje moe van dat ik iedere keer dat verhaal moet afsteken, maar het is echt wat het is", verzucht Vriends. "Het is ook niet meer zo slecht als een paar weken geleden. We hebben nu drie keer gespeeld tegen ploegen die genoegen nemen met een gelijkspel en daar ook in slagen. Maar we zijn ook heel vaak de bovenliggende partij en moeten dat gaan vertalen naar meer kansen en meer punten. En dat moet snel gebeuren."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.