Koningsdag Zwolle

Gesloten winkels langs wandelroute en autovrije binnenstad tijdens Koningsdag Zwolle

Ondernemers en bewoners in de binnenstad van Zwolle krijgen op Koningsdag te maken met een aantal beperkingen. Dit vanwege veiligheidsmaatregelen voor het bezoek van de Koninklijke Familie aan de provinciehoofdstad.
De winkels langs de looproute moeten tijdens het bezoek gesloten blijven. Pas na 13:00 uur mogen ze weer open. Alle obstakels moeten zijn verwijderd. Het gaat bijvoorbeeld om fietsen, bloembakken, reclameborden en straatmeubilair. Alles wat er toch nog staat zal door de gemeente worden weggehaald.

Autovrij en parkeerverbod

De binnenstad van Zwolle zal op Koningsdag autovrij worden gemaakt. Parkeren langs de looproute is daarom verboden. Dit verbod gaat al in vanaf 26 april 20:00 uur. Ook vergunninghouders moeten hun wagens ergens anders parkeren. Auto's die er toch nog staan worden weggesleept. De gemeente zoekt naar alternatieve parkeerplekken. De binnenstadbewoners worden daar later nog over geïnformeerd.  
Ook zal de gemeente de toegangswegen naar de binnenstad afsluiten voor auto's. Er worden daarom op Koningsdag vanaf 08:00 uur hekken op de bruggen geplaatst.

Geen terrassen voor horeca

Ook de horeca krijgt te maken met maatregelen. Zo moeten alle terrassen op de Melkmarkt zijn weggehaald. Vanaf middernacht mogen er geen tafels en stoelen meer buiten staan. Ook opslag van het terrasmeubilair is op de Melkmarkt niet toegestaan. Wel benadrukt de gemeente dat de feesten tijdens Koningsnacht in de kroegen gewoon door mogen gaan.
Vandaag was er aan het einde van de dag een speciale bijeenkomst voor bewoners en ondernemers die langs de looproute wonen. Zij konden vragen stellen over de veiligheidsmaatregelen en toonden over het algemeen wel begrip voor de situatie. Dinsdag is er op het stadhuis in Zwolle opnieuw een bijeenkomst, maar dan voor alle andere binnenstadbewoners. De inloop is van 17:00 tot 19:00 uur.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.