Rijssen

Babyboom op school in Rijssen: acht juffen tegelijk zwanger

Acht juffen tegelijk zwanger op school in Rijssen
Acht juffen tegelijk zwanger op school in Rijssen
Op de reformatorische basisschool De Ronde Maat in Rijssen zijn maar liefst acht onderwijzeressen tegelijkertijd zwanger. Dat meldt RTL Nieuws. Geweldig nieuws voor de vrouwen, maar voor directeur Aart van den Noort is het nogal een uitdaging. "Gelukkig zijn ze niet allemaal op dezelfde dag uitgerekend."
Van de in totaal dik twintig juffen zijn er momenteel acht zwanger. Nog niet eerder kreeg de school te maken met zoveel zwangerschappen in korte tijd. "Voor ons is het uniek", zegt directeur Aart van den Noort tegen RTL Nieuws.
"Het geeft wat moeilijkheden", geeft Van den Noort toe. De directeur is blij dat niet alle zwangeren op dezelfde dag zijn uitgerekend, 'maar het lost zich gaandeweg wel op'. "We hebben een flinke vervangingspool waaruit we kunnen putten."

Niet blij

Dat leerlingen niet allemaal even blij zijn met de babyboom, vindt Van den Noort logisch. "Ze missen een juf. Het klinkt misschien wat overdreven, maar sommige kinderen gaan door een rouwproces. Ze moeten afscheid nemen van een juf die mogelijk tot het eind van het jaar wegblijft en van wie ze mogelijk nooit meer les krijgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.