baby

Studenten Fashion & Styling van Landstede aan de slag voor jonge ouders

Landstede-studenten Fashion & Styling zetten zich in voor jonge moeders die door moeilijke omstandigheden wel wat hulp kunnen gebruiken.
De studenten maken bijvoorbeeld knuffeltjes, boxkleden en slaapzakken.

Stichting babyspullen

De spulletjes komen onder meer terecht bij de stichting Babyspullen. Betty Jelier uit Wijhe zet zich in voor de stichting: "Een op de negen kinderen wordt onder de armoedegrens geboren, in de grote steden zoals Enschede, Zwolle en Almelo, is dat zelfs een op de vier. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start".
De stichting maakt pakketten klaar met 130 artikelen die voor een pasgeborene de eerste weken van levensbelang zijn. De stichting heeft vorig jaar in Overijssel 113 pakketten uitgereikt, waarvan 23 in Zwolle. Landelijk waren dat er 1672. Jelier vindt dat dat wel hwat meer had kunnen zijn: "We zijn helaas nog niet zo bekend". Vaak is het de kraamzorg, een huisarts of verloskundige die bij de stichting aan de bel trekt.

Kadera helpt jonge moeders

Een ander deel van de gemaakte spullen vindt zijn weg naar de stichting Kadera. Kadera helpt jonge (aanstaande) moeders die met huiselijk geweld te maken hebben. De organisatie biedt opvang, woon- en individuele begeleiding. 

Maatschappelijke verantwoording

Landstede doet dit omdat ze praktijkleren belangrijk vinden. ''We willen de studenten de gelegenheid bieden hun blik te verbreden en een stukje maatschappelijke verantwoording op zich te nemen'' aldus docent Aurelia de Vries. “Het gaat om samenwerken, duurzaamheid, verantwoordelijkheid, respect, bewustwording; heel veel waarden en principes van Landstede komen hierin samen.” aldus Aurelia. De studenten krijgen veel vrijheid in hun opdracht. 
 ''Ik vind het bijzonder om dit voor de tienermoeders te doen. Ik snap dat ze krap bij kas zitten. Een mooie manier om ze te helpen'' aldus Danique Visscher, een studente van de opleiding Fashion & Styling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.