Dalfsen

Besluit Sercodak Dalfsen 'klap in gezicht' van sportwethouder Von Martels uit Dalfsen

Voor sportwethouder Maurits von Martels van de gemeente Dalfsen is het stoppen van de meervoudig landskampioen een klap in het gezicht. "Ik zit nog in de ontkenningsfase." De wethouder denkt al na over mogelijkheden om tophandbal in Dalfsen te behouden.

Gemeente springt niet in de bres

Ook al stelt Von Martels de vraag of dit alsnog kan worden voorkomen, hij weet al wel dat de gemeente niet op voorhand de handbalclub gaat redden. "Er is al eerder een regeling getroffen dat de club tot 2018 elk jaar 15.000 euro van ons krijgt", zegt Von Martels. "Maar het moet niet van één kant komen. De club heeft zo'n 50.000 tot 100.000 euro nodig om de handbalsters hetzelfde te bieden als wat ze nu krijgen."  
Wanneer er vanuit de samenleving initiatieven komen om de topsportafdeling van de club te redden, wil de gemeente wel denken aan ondersteuning. "Voor nu is het bedrag gewoon te groot. Er moet natuurlijk ook perspectief zijn voor de lange termijn. Wanneer het bedrag wel bij elkaar wordt geraapt, moet het niet zo zijn dat ze na twee jaar weer dezelfde problemen hebben."

Uithangbord weg

De handbalvereniging Sercodak Dalfsen is het uithangbord voor het dorp. "Ook voor alle inwoners van Dalfsen is dit een klap in het gezicht. Het gaat echt een gemis zijn. Als de club straks minder gaat trainen in de Trefkoele gaat dit ook gevolgen hebben voor de exploitatie van de sporthal. Het is nog maar kijken hoe de sporthal dat op gaan vangen. Maar, het laatste woord is hier zeker nog niet over gezegd." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.