nieuws

Commissaris van de Koning Bijleveld over besluit Sercodak Dalfsen: "Aderlating"

Handbaldames van Sercodak Dalfsen
Handbaldames van Sercodak Dalfsen
Het nieuws, vanmorgen dat Sercodak Dalfsen stopt met tophandbal maakt veel los. Op Twitter reageren bekende en minder bekende Overijsselaars teleurgesteld op het nieuws dat de meervoudig landskampioen volgend seizoen niet meer uitkomt in de eredivisie.Â
"Dat is wat je noemt een aderlating", laat Commissaris van de Koning Ank Bijleveld via haar woordvoerder weten, verwijzend naar een artikel over het besluit van Dalfsen om ermee te stoppen. 
Het is voor de toonaangevende handbalclub, die de laatste vijf seizoenen ongenaakbaar kampioen werd van Nederland, financieel en organisatorisch niet meer haalbaar om topsport te bedrijven.  
Ook Dalfsenaar Erben Wennemars heeft opgemerkt dat de vereniging stopt met het bedrijven van topsport. 
Ook minder bekende Overijsselaars betreuren de beslissing die in Dalfsen is genomen. Slecht voor het totale niveau van het handbal in Nederland, luidt het oordeel. 
In reacties Over Dalfsen wordt ook verwezen naar een eerder besluit van Landstede Volleybal om de stekker eruit te trekken. Landstede stopt als partner van Landstede Volleybal. Daardoor gaat de Stichting Topsportteams Zwolle met ingang van volgend seizoen verder zonder volleybal.
Landstede stopt als partner van Landstede Volleybal. Conclusie is dat topsport in Overijssel in zwaar weer verkeert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.