Enige verzamelaar koelkastemblemen van Europa woont in Almelo

Misschien is hij wel de enige in Europa. Richard Protzman kent in ieder geval geen andere koelkastemblemenverzamelaar in de omgeving. En hij heeft wel gezocht.

In zijn huis hangen vier grote koelkastdeuren, vol met emblemen. Als zoon van een witgoedhandelaar begon hij met het verzamelen van koelkastlogo's toen hij twintig was. "Ik zaagde een beeldmerk van een hele oude vrieskist. Daar was mijn vader niet blij mee." Inmiddels heeft hij logo's van over de hele wereld. 

Unieke verzameling

Dat zijn verzameling uniek is, weet hij zeker. Hij heeft contact met een paar verzamelaars uit Rusland en Brazilië. "De Russen hebben mijn logo's gezien en zijn een tikkeltje jaloers. Ik heb emblemen waar zij niet meer aan kunnen komen." Via internet heeft hij contact met handelaren van witgoed en af en toe krijgt hij wat moois aangeboden. "Ik ben al naar Rusland en naar Amerika geweest om logo's op te halen." 

Vrouwlief

Maar van zijn vrouw mag hij niet meer deuren ophangen in het huis. "Ze vindt het zo wel genoeg", grijnst Protzman. "Maar we gaan verhuizen. Dus ik hoop dat ik in het nieuwe huis wat meer ruimte heb."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
almelo koelkast witgoed verzamelaar Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren